itulau_fanua

Tala Fou

Talosaga Suavai Nitrogen—Superconducting Superconducting High-speed Train Maglev

I le taeao o Ianuari 13, 2021, na faalauiloa aloaia ai i Chengdu, Sichuan Province, i Chengdu, i le Itumalo o Sichuan, Saina, le muamua o le superconducting superconducting high-veaperous superconducting maglev engineering prototype ma le laina suega e faaaoga ai le uluai tekinolosi a le Southwest Jiaotong University.O lo'o fa'ailogaina ai se fa'aletonu mai le maoa'e i le su'esu'ega o le superconducting high speed superconducting high speed maglev project i Saina ma o lo'o i ai i lo tatou atunu'u tulaga mo su'esu'ega fa'ainisinia ma fa'ata'ita'iga.

Suavai-Nitrogen-Talosaga

Tulaga Muamua i le Lalolagi; Faia se Fa'ata'ita'iga

O le fa'atonuina ole laina ole su'ega fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'agata-maualuga maualuga-maneta o le muamua lea i le lalolagi.O se sui o le gaosiga atamai a Saina ma faia se faʻataʻitaʻiga i le fanua o le maualuga o le vevela superconductivity.

O le maualuga o le vevela superconducting maglev train technology o loʻo i ai le lelei o le leai o se punavai mautu, fausaga faigofie, faʻasaoina o le malosi, leai se vailaʻau ma le pisapisao faʻaleagaina, saogalemu ma le faʻamafanafanaga, ma le maualalo o tau faʻaogaina. 'ese'ese o le saoasaoa domains, aemaise lava talafeagai mo le faagaoioiga o laina maualuga-saosaoa ma ultra-maualuga;O lenei tekinolosi o se tekinolosi nofoaafi maglev e maualuga le vevela ma le faʻamaloloina o ia lava, taʻitaʻia e le tagata lava ia, ma uiga faʻamautu.O se auala fou o felauaiga nofoaafi e feagai ma le atinaʻe i le lumanaʻi ma le lautele o le faʻaogaina o faʻamoemoega. O le tekonolosi e muamua ona faʻainisinia i totonu o se siosiomaga ea, ma o le faʻamoemoeina o le faʻaogaina o le saoasaoa o le tau e sili atu i le 600 km / h, lea e faʻamoemoeina e fatuina ai se fou fou. faamaumauga mo le saoasaoa o felauaiga i luga o le laueleele i se siosiomaga ea.

O le isi laasaga o le tuʻufaʻatasia lea o tekinolosi paipa gaogao i le lumanaʻi e atiaʻe ai se faiga feʻaveaʻi atoatoa e faʻatumu ai avanoa i felauaiga i luga o le eleele ma felauaiga i luga o le ea, lea o le a faʻavaeina ai le faavae mo se taimi umi i le saoasaoa i luga aʻe o le 1000 km / h, ma fausia ai se fa'ata'ita'iga fou o felauaiga i le fanua.Su'iga va'ava'ai ma fa'alavelave i le atina'eina o femalagaiga o nofoaafi.

Ulua'i-I-le-Lalo-lalolagi,-Fausia-Se-Ma'imua

△ Fa'aliliuga i le Lumana'i △

Tekinolosi Levitation maneta

I le taimi nei, e tolu "super magnetic levitation" tekinolosi i le lalolagi.
Electromagnetic levitation tekinolosi i Siamani:
O le electromagnetic mataupu faavae e faʻaaogaina e iloa ai le levitation i le va o le nofoaafi ma le ala.I le taimi nei, o le nofoaafi maglev Shanghai, le nofoaafi maglev o loʻo fausia i Changsha ma Beijing o loʻo i ai uma i lenei nofoaafi.
Fa'atekonolosi levitation fa'amaneta maualalo-vevela a Iapani:
Fa'aaogā mea e fa'aosoina ai mea o nisi mea i le maualalo o le vevela (fa'alili i le -269°C ma le helium vai) e fa'agasolo ai le nofoaafi, e pei o le laina maglev Shinkansen i Iapani.

Tekinolosi levitation maneta maualuga-vevela a Saina:
O le mataupu faavae e tutusa lava ma le superconductivity maualalo-vevela, ae o lona vevela galue e -196°C.

I faʻataʻitaʻiga muamua, o lenei levitation mageta i totonu o lo tatou atunuu e le gata e mafai ona faʻagata ae faʻagata foi.

Tekinolosi Levitation maneta (1)
Tekinolosi Levitation maneta (2)
Tekinolosi Levitation maneta (3)

△ Suavai nitrogen ma superconductors △

Tulaga lelei o le High Temperature Superconducting Maglev Train

Fa'asao malosi:O le Levitation ma le taʻitaʻiga e le manaʻomia le pulea malosi poʻo le tuʻuina atu o le eletise, ma e faigofie lava le faiga.O le fa'amalolo ma le ta'ita'iga e mana'omia ona fa'amalieina i le taugofie o le vai (77 K), ma le 78% o le ea o le nitrogen.

Puipuiga o le siosiomaga:Le maualuga-vevela superconducting mageta levitation e mafai ona levitation statically, atoatoa e aunoa ma le pisa;o le ala maneta tumau e maua ai se fanua maneta static, ma le fanua mageta i le nofoaga e paʻi pasese e leai, ma e leai se electromagnetic filogia.

Saosaoa maualuga:Ole maualuga ole levitation (10~30mm) e mafai ona mamanuina pe a manaʻomia, ma e mafai ona faʻaogaina e tamoʻe mai le faʻamau i lalo, feololo, maualuga saoasaoa ma ultra-maualuga saoasaoa.Pe a faatusatusa i isi tekinolosi levitation mageta, e sili atu ona talafeagai mo vacuum paipa felauaiga (sili atu i le 1000 km / h).

Saogalemu:O le malosi o le levitation e faʻateleina faʻateleina i le faʻaitiitia o le maualuga o le levitation, ma e mafai ona faʻamautinoa le saogalemu o le gaioiga e aunoa ma le pulea i le itu i luga o le laina.E mafai fo'i ona fa'amautinoa le fa'agaioiga saogalemu i le itu fa'ata'atia le fa'atonuga a le tagata lava ia.

Fa'amafanafanaga:O le "malosi faʻapipiʻi" faʻapitoa o le superconductor vevela maualuga e faʻamautu ai le tino o le taavale i luga ma lalo, o se tulaga mautu e faigata mo soʻo se taavale ona ausia.O mea e maua e le pasese pe a tietie o le "lagona o le leai o se lagona".

Tau fa'agaioiga maualalo:Pe a faatusatusa i Siamani taavale levitation mageta faifai pea ma Iapani maualalo-vevela superconducting maneta levitation taavale e faaaoga ai le helium vai, o loo i ai le lelei o le mamafa mama, fausaga faigofie, ma le maualalo o gaosiga ma tau faagaoioia.

Tulaga-o-Mauga-Superconducting-Maglev-A'oa'oga

Fa'asaienisi ma Fa'atekonolosi Fa'aoga ole Liquid Nitrogen

Ona o uiga o superconductors, e tatau ona faatofu le superconductor i se siosiomaga nitrogen vai i le -196 ℃ i le taimi o galuega.

O le maualuga o le vevela superconducting levitation mageta o se tekinolosi e faʻaaogaina ai uiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le maualuga o le vevela superconducting mea tetele e ausia ai le levitation mautu e aunoa ma le malosi o le pulea.

sigkleing

Le Ta'avale Faatumu Vai Nitrogen

O le taʻavale faʻatumu o le suavai o se oloa na fuafuaina ma atiina ae e Sichuan Haishengjie Cryogenic Technology Co., Ltd. mo le maualuga o le vevela superconducting high-speed maglev project.It o le autu o le tekinolosi maglev-Dewar supplement liquid nitrogen.

Field-Talosaga-o-Liquid-Nitrogen-Faatumu-Loka

△ Talosaga Fa'atosina ole Ta'avale Fa'atumuina o le Nitrogen Suavai △

Fuafuaga feaveaʻi, galuega toe faʻaleleia o le nitrogen e mafai ona iloa saʻo i tafatafa o le nofoaafi.
Ole semi-automatic liquid nitrogen filling system e mafai ona tuʻuina atu le 6 dewar ma le nitrogen vai ile taimi e tasi.
E ono-auala pulega tuto'atasi, e mafai ona pulea ta'ito'atasi taulaga toe fa'atumu.
Puipuiga maualalo maualalo, puipuia totonu o le Dewar i le faagasologa o le toe faʻatumu.
24V puipuiga voltage saogalemu.

Tane Sapalai Fa'amama'i

O se tane sapalai e fa'aosoina fa'apitoa e atia'e fa'apitoa ma gaosia mo fa'aagaga fa'aagaga vai.E faʻavae i taimi uma i luga o le fausaga saogalemu mamanu, tulaga lelei gaosiga lelei ma aso teuina umi o le nitrogen vai.

Tane Sapalai Fa'amama'i

△ Liquid Nitrogen Supplement Series △

Fa'aoga-fa'ato'aga-o-le-tagata-miomio-sapalai-tane

△ Fa'aoga fanua o tane sapalai fa'amama fa'atosina △

Galuega faatino

I nai aso talu ai, sa matou galulue ai ma tagata atamamai mai le Iunivesite o Southwest Jiaotong
Fa'atinoina le galuega su'esu'e tulitatao o le poloketi maglev maualuga-superconducting maualuga-saosaoa

Nofoaga Semina

△ Nofoaga Semina △

Ua matuā faamamaluina i matou i le mafai ona auai i lenei galuega paeonia i lenei taimi.I le lumanaʻi, o le a faʻaauau pea ona matou galulue faʻatasi ma le suʻesuʻeina o galuega suʻesuʻe o le poloketi ina ia faia soʻo se laasaga i luma mo lenei galuega paeonia.

Matou te talitonu
E mautinoa o le a manuia le faasaienisi ma tekinolosi a Saina
O le lumanaʻi o Saina e tumu i faʻamoemoega


Taimi meli: Sep-13-2021